Προστατέψτε τα παιδιά σας. Ενημερωθείτε για τον τρόπο και ενημερώστε αντίστοιχα και τα παιδιά σας. Διαβάστε παρακάτω τις αναλυτικές οδηγίες της αστυνομίας.


Μάθετε στα παιδιά σας...

 • Ποτέ δεν μιλάμε σε ξένους ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο μας φωνάξει με το όνομα μας.
 • Ποτέ δεν πάμε οπουδήποτε με οποιονδήποτε εάν δεν ενημερώσουμε τη μητέρα μας ή τον πατέρα μας.
 • Οι γονείς πρέπει ανά πάσα στιγμή να ξέρουν που βρίσκεται το παιδί τους.
 • Ποτέ δεν παίρνουμε οτιδήποτε (γλυκά, λεφτά, παιχνίδια) από ξένους. Να σας ρωτάνε πρώτα για οτιδήποτε τους προσφέρουν.
 • Ποτέ δεν βοηθάμε κάποιο ξένο που ζητά τη βοήθεια μας γιατί είναι λάθος να τη ζητά από τα παιδιά.
 • Ποτέ δεν λέμε το όνομα μας και που μένουμε σε κάποιο ξένο.
 • Ποτέ δεν πάμε μαζί με κάποιο ξένο είτε γιατί μας υποσχέθηκε να παίξει μαζί μας είτε για να βρούμε τη μητέρα μας.
 • Ποτέ δεν μιλάμε σε ξένους που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο είτε γιατί μας ζήτησαν τη βοήθεια μας ή για οτιδήποτε άλλο.
 • Να λένε ΟΧΙ εάν κάποιος προσπαθήσει να τα πιάσει ή να τα πλησιάσει με τρόπο που θα τα φοβίσει, συγχύσει ή να τα κάνει να νιώσουν άβολα.
 • Να σας λένε όταν νιώθουν άβολα με κάποιον όπου και να βρίσκεστε (πχ τον κοιτάζει έντονα κάποιος κλπ).
 • Να ζητάνε την άδεια σας πρώτα ή να σας ενημερώνουν για οτιδήποτε θέλουν να κάνουν, έξω από το σπίτι.
 • Σε Δημόσιους χώρους μάθετε στα παιδιά σας...
 • Να μην πηγαίνουν ασυνόδευτα σε δημόσιους χώρους όπως τουαλέτες, θέατρα, σινεμά, πάρκα, καταστήματα ή παιδική χαρά. Να υπάρχει πάντα κάποιος μαζί τους.
 • Σε περίπτωση που χωριστείτε και χάσει ο ένας τον άλλο, να ξέρουν ότι πρέπει να πάνε στο Ταμείο ή στο Φρουρό Ασφάλειας ή στον Αστυνομικό που βρίσκεται στο χώρο και όχι να φύγουν από το χώρο ή να ψάχνουν να σας βρουν.
 • Να σας ζητάνε την άδεια πρώτα εάν κάποιος τους ζητήσει να τους βγάλει φωτογραφία.
 • Να σας ενημερώνουν αμέσως εάν κάποιος τους μιλήσει για σεξ ή τους ζητήσει να κάνουν οτιδήποτε!
 • Να σας ενημερώσουν αμέσως εάν κάποιος τους ζητήσει να έχουν κάποιο «το δικό τους μυστικό» από εσάς.
 • Να μένουν σε απόσταση από άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα και τους φωνάζουν.
 • Να σας ζητάνε την άδεια εάν κάποιος προσφερθεί να τα πάρει κάπου βόλτα, ακόμα και αν αυτό το άτομο τα γνωρίζει.
 • Μην αφήσετε ποτέ τα παιδιά από τα μάτια σας. Πάντα να ξέρετε που βρίσκονται.
 • Όταν βρίσκονται στο σπίτι και εσείς απουσιάζετε
 • να μην ανοίγουν την πόρτα στους ξένους και να ρωτάνε ποιος είναι και τι θέλει πρώτα. Εάν αυτό το άτομο δε φεύγει να σας τηλεφωνήσουν αμέσως.
 • Να μην απαντάνε το τηλέφωνο και να ενημερώνουν τον οποιονδήποτε ότι είναι σπίτι μόνοι ή να δίνουν άλλα στοιχεία που μπορεί να τους ζητήσει, όπως όνομα ή διεύθυνση.
 • Να μην παίζουν έξω στην αυλή μόνοι τους εάν ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος
 • γενικά να μην πάνε οπουδήποτε μόνοι τους. Να περιμένουν να έρθει σπίτι είτε η μητέρα είτε ο πατέρας για να τους κάνουν ό,τι θέλουν έξω από αυτό.

Στο σχολείο...

 • Εάν το σχολείο είναι κοντά και πάνε με τα πόδια τότε πρέπει πάντα να συνοδεύονται είτε από εσάς είτε από μεγαλύτερα παιδιά. Δεν πρέπει ποτέ να είναι μόνα τους. Είναι πιο εύκολο να τα προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε χωρίς να ξέρει κανένας τίποτε.
 • Όταν βρίσκονται διάλειμμα να μην απομακρύνονται από το χώρο που βρίσκονται τα άλλα παιδιά και οι δάσκαλοι τους. Πάντα να βρίσκονται μαζί με άλλους ποτέ μόνοι τους.
 • Να παίρνουν το δρόμο που έχει κίνηση και όχι το σύντομο δρόμο, ούτε και να κάνουν ώτοστοπ.

Σε περίπτωση ανάγκης...

 • Σε περίπτωση ανάγκης τα παιδιά σας πρέπει να γνωρίζουν ότι εαν χαθούν ή κάποιος χτυπήσει, να καλέσουν στο 199/112 ή 1460 και να ζητήσουν βοήθεια ή να τηλεφωνήσουν σε εσάς. Αν βρίσκονται κοντά σε καταστήματα να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο υπεύθυνο του καταστήματος.
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός από την καταρρέουσα ζήτηση λόγω του lockdown αλλά και από το γεγονός ότι οι χώρες δυσκολεύονται πλέον να βρουν εγκαταστάσεις για να αποθηκεύσουν την υπερβάλλουσα παραγωγή τους, οδήγησε την τιμή του αμερικανικού αργού σε κάτω από τα 11 δολάρια για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Στα επίπεδα του 40% η απώλεια στην τιμή του αργού από τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Καθώς οι οικονομίες του πλανήτη παραμένουν κλειστές και η κατανάλωση για πετρέλαιο υποχωρεί διαρκώς, οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις έχουν φτάσει στα όριά τους. Η κατάσταση ωθεί τις τιμές του αμερικανικού αργού σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν εδώ και δύο δεκαετίες, δηλαδή από το 1999. Το αμερικανικό WTI έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμη και στα 10,88 δολάρια, ενώ το μπρεντ κινείται στα 26 δολάρια.
Η κατάσταση περιγράφεται ως «δραματική» και δεν είναι τυχαίο ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να πληρώσει τους Αμερικανούς παραγωγούς, προκειμένου να σταματήσουν τις εξορύξεις, αφού δεν υπάρχουν πλέον αποθηκευτικοί χώροι.
 
Το κάδρο συμπληρώνει η πρόσφατη αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας ότι τα αποθέματα πετρελαίου ανέρχονται στα επίπεδα ρεκορ των 19 εκατομμυρίων βαρελιών.
 
 Τα πράγματα στην βιομηχανία πετρελαίου οδεύουν από το κακό στο χειρότερο και ούτε ο ΟΠΕΚ, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες να περικόψει την παραγωγή, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Παρ' ότι ο ΟΠΕΚ και μια σειρά χώρες παγκοσμίως συμφώνησαν σε μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, εντούτοις αυτό δεν στάθηκε ικανό να ανεβάσει τις τιμές. Προφανώς η αγορά θεωρεί ότι η συγκεκριμένη μείωση της παραγωγής δεν είναι αρκετή, παρά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη.
 
Σύμφωνα με ειδικούς, όπως η Vandana Hari, ιδρυτής της εταιρείας Vanda Insights, που ειδικεύεται στην ανάλυση της αγοράς πετρελαίου, “οι περικοπές του ΟΠΕΚ και των των άλλων χωρών δεν αποδείχτηκαν αρκετές, αφήνοντας τις τιμές του πετρελαίου στο έλεος της πανδημίας για άλλη μια φορά». Τα πάντα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι μέχρι να αρθεί το lockdown στις ΗΠΑ, το πετρέλαιο μπορεί να υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές στις οποίες είναι εισηγμένες πολλές πετρελαϊκές εταιρείες.
 
Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο, με τους "μεγάλους" (oil majors) να περιορίζουν τις δαπάνες τους και τις εταιρείες να έχουν ήδη μειώσει κατά 13% τους στόλους γεώτρησης καθώς η κρίση μεγαλώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο.
 
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Τέξας (RRC) εξετάζουν το αδιανόητο, να δώσουν εντολή μείωσης της παραγωγής πετρελαίου σε ολόκληρη την πολιτεία. Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία αλλά η Επιτροπή θα συναντηθεί ξανά. Και με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν μειωθεί κατά 20% από την τελευταία τους συνάντηση, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα να δώσουν την εντολή. Ακόμη και αν τελικά το RRC παρέμβει τελικά στην ελεύθερη αγορά, αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν ότι οι μέχρι τώρα περικοπές κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, είναι πολύ μικρές μπροστά στην έως σήμερα υποχώρηση της κατανάλωσης κατά 20-30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την οποία έχει προκαλέσει η πανδημία.
 
Φάσμα χρεοκοπιών
 
Σε χαμηλά επίπεδα τιμών για το αμερικανικό αργό, όπως τα σημερινά των 12 δολαρίων/βαρέλι, η αμερικανική βιομηχανία που ούτως ή άλλως, ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πετρελαϊκός «πόλεμος» τιμών, δυσκολεύονταν να είναι κερδοφόρα, δεν μπορεί να σταθεί.
 
Σε ένα κλάδο με μεγάλα χρέη, τα οποία εξυπηρετούνται με δυσκολία, αρκετές ενεργειακές εταιρείες έχουν εκδώσει ομόλογα junk, δηλαδή αυτά που αξιολογούνται χαμηλότερα της επενδυτικής βαθμίδας, τα οποία διαπραγματεύονται πλέον σε επίπεδα distressed. Και οι πιέσεις σε αυτά τα εταιρικά ομόλογα εντείνονται καθημερινά, γεγονός που διαχέεται και στις αγορές όπου είναι εισηγμένες οι παραπάνω επιχειρήσεις. Ήδη η πτώση της τιμής του πετρελαίου πλήττει ολοένα και περισσότερο την τιμή των μετοχών πολλών ενεργειακών εταιρειών.
 
Τυχόν χρεοκοπίες τέτοιων εταιρειών θα διαχυθούν στους πιστωτές τους, στις τράπεζες και άρα στην παγκόσμια ανάπτυξη. Συνδυαστικά όλα τα παραπάνω, κάνουν οίκους, όπως η Capital Economics να θεωρούν ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου ενέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους και αυξάνει τις απειλές για μια βαθύτερη ύφεση.
 
Πηγή : liberal.gr

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες οργανώθηκε μια νέα ιστοσελίδα για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μεσημβρίας μιας και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση μέσα απο το  https://auth.e-me.edu.gr/  και  https://eclass.sch.gr/ . Στην σελίδα αυτή θα βρείτε μια σειρά από επαναληπτικές ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μεσημβρίας!

Επιλέξτε τάξη ή δραστηριότητα από το μενού και περιηγηθείτε, λύνοντας ασκήσεις, τις οποίες ενημερώνουν οι δάσκαλοι του σχολείου --> https://taksi.gr/
 
 
 

Στην οθόνη του υπολογιστή μας… χωράει πλέον όλο το Δημόσιο, καθώς με ένα κλικ επισκεπτόμαστε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές, υποβάλλουμε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ τέθηκε σε λειτουργία και η άυλη συνταγογράφηση.

Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο gov.gr και η τηλεσυμβουλευτική, όπου μπορεί κάποιος πολίτης με συμπτώματα κορονοϊού να παρακολουθείται μέσω της πλατφόρμας από πιστοποιημένο γιατρό του υπουργείου Υγείας, και θυρίδα online εξυπηρέτησης του πολίτη στα ΚΕΠ με κατάθεση αίτησης, καθώς στα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το gov.gr να εμπλουτίζεται συνεχώς και να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.
 
Ο πολίτης σερφάροντας μπορεί εύκολα και γρήγορα να αναζητήσει απευθείας την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει ή να την βρει μέσα από τις κατηγορίες ειδικά αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι, να λάβει οδηγίες σε σχέση με τον κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. H νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους που λειτούργησε εσπευσμένα λόγω της πανδημίας, ήρθε για να απαλλάξει τους πολίτες από τις καθυστερήσεις, την γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία δίνοντας το πρώτο στίγμα στο συνολικό έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
Τι ακριβώς θα δείτε στο gov.gr
Στο περιβάλλον της ιστοσελίδας gov.gr υπάρχουν οδηγίες σχετικά με το κορονοϊό που αφορούν είτε την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών, οδηγίες για το κοινό, όπως για την παραμονή οικογενειών με μικρά παιδιά ή έφηβους στο σπίτι, για ταξιδιώτες, επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, για επαγγελματίες υγείας και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, για ασθενείς με ιστορικό καρκίνου, οδηγίες για διαχείριση εγκύων με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορονοϊό κ.α., ενώ φυσικά υπάρχει κι η οδηγία για να εκτυπώσουν οι πολίτες το έντυπο της βεβαίωσης κίνησης.
 
Επιπρόσθετα, φιλοξενούνται όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες
 
• 14 υπουργείων, όπως του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπουργείου Δικαιοσύνης, υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπουργείου Εσωτερικών, υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπουργείου Οικονομικών, υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπουργείου Υγείας, υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
• 32 φορέων και οργανισμών μεταξύ των οποίων Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., Ελληνική Αστυνομία, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Α.Ε., Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π), Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.(ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.α.
 
• 3 Ανεξάρτητες Αρχές, όπως Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
 
Στο gov.gr προσφέρεται πρόσβαση σε 11 κατηγορίες με 507 υπηρεσίες. Ειδικότερα, οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
 
1. Γεωργία και κτηνοτροφία
Διαδικασίες, επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για την γεωργική, κτηνοτροφική ή αλιευτική σας δραστηριότητα.
 
2. Δικαιοσύνη
Υπηρεσίες για την ασφάλεια και το δικαστικό σύστημα, έκδοση εγγράφων.
 
3. Εκπαίδευση
Διαδικασίες για την εγγραφή και φοίτηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
 
4. Επιχειρηματική δραστηριότητα
Υπηρεσίες για να ξεκινήσετε και να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας.
 
5. Εργασία και ασφάλιση
Εργαλεία και υπηρεσίες για την αναζήτηση εργασίας, την ασφάλιση και τη συνταξιοδότησή σας.
 
6.Οικογένεια
Διαδικασίες και έκδοση εγγράφων για όλα τα γεγονότα της ζωής σας.
 
7. Περιουσία και φορολογία
Οδηγίες και υπηρεσίες για τη διαχείριση της περιουσίας σας και τη φορολογία.
 
8. Πολίτης και καθημερινότητα
Υπηρεσίες για τις επαφές σας με το δημόσιο και την παραμονή των πολιτών τρίτων χωρών.
 
9.Πολιτισμός, αθλητισμός και τουρισμός
Πολιτιστικές υπηρεσίες, διαδικασίες για εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό.
 
10.Στράτευση
Διαδικασίες για τη θητεία και τις στρατιωτικές σχολές, υπηρεσίες για ένστολους και απόστρατους.
 
11. Υγεία και πρόνοια
 
Διαδικασίες για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια τροφίμων, υπηρεσίες για φάρμακα και νοσηλεία.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Σελίδα 1 από 32