Άσια

Άσια

Την Παρασκευή 5 Απριλίου εγώ και η Τάξη μου πήγαμε εκδρομή για να δούμε τον τρόπο που έφτιαχναν το ψωμί τα παλιά χρόνια στο Κτήμα στο Μπαΐρι. Η κυρία μας επέτρεψε ανα ζεύγος, να πάρουμε απο μία μπάλα επειδή στον χώρο υπήρχαν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.  

 

Λίγα λόγια για το Το Κτήμα στο Μπαΐρι όπως παρουσιάζονται εδώ

Στο δυτικό τμήμα του νομού Κιλκίς, 2 χιλιόμετρα βόρεια της Αξιούπολης, δημιουργήθηκε ένα επισκέψιμο αγρόκτημα, περιτριγυρισμένο από την μεσογειακή βλάστηση, με θέα τον Αξιό ποταμό. Μια σειρά αγροτικών εργασιών που γίνονταν εδώ και αιώνες, στη ελληνική ύπαιθρο, ξαναγεννιούνται και έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσετε.

Η πρόσβαση στο κτήμα είναι εύκολη. Ο χώρος είναι ασφαλής για τα παιδιά, περιφραγμένος και καθαρός. Υπάρχουν εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν μαθητές κατά την επίσκεψη τους στο κτήμα. Τα ζώα είναι σε άριστη κατάσταση και παρακολουθούνται από κτηνίατρο.

Μεταξύ των προγραμμάτων του περιλαμβάνονται:

  • Ο κύκλος του ψωμιού
  • Ζώα και εργασίες
  • Μέλισσα και μέλι
  • Γνωρίζοντας το δάσος

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ήταν μία από τις ομορφότερες μέρες στο σχολείο. Η  Τάξη μου και εγώ (Γ' τάξη του δημοτικού σχολείου Νέας Μεσημβρίας)  επισκεφθήκαμε το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η δασκάλα μας,  είπε να συγκεντρώσουμε από 50 πλαστικά μπουκάλια.  Ενημερωθήκαμε, ανακυκλώσαμε, και περάσαμε υπέροχα.