Δαμάσκος Θεόφιλος

Δαμάσκος Θεόφιλος

Οι εικόνα μιλάει μόνη της. Χείμαρρος στον κεντρικό δρόμο της Ν. Μεσημβρίας.

Φαίνεται υλοποιούνται υποσχέσεις υποψηφίων ότι θα μας φέρουν θάλασσα... 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Απλά η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς και δεν κουνιέται φύλλο. Οι "ειδήμονες" θα ψάξουν να βρουν δικαιολογία και στις επερχόμενες εκλογές θα μας ζητήσουν να τους ξαναψηφίσουμε. 

Κι εμείς θα το κάνουμε είτε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή είτε γιατί όλο και κάποιος φίλος ή συγγενής μας θα μας παρακαλέσει να τους ξαναψηφίσουμε. Γι αυτό λοιπόν "Είμαστε άξιοι της τύχης μας..."

 

Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα κατέρριψε την ιδέα ότι η πολυτέλεια είναι υποχρεωτική για τους ηγέτες του επιπέδου του αξιώματός του. Ίσως και άλλοι να ακολουθούσαν επίσης το παράδειγμά του;

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πιο ταπεινός πρόεδρος στον κόσμο και έχει κερδίσει την καρδιά πολλών ανθρώπων.

Ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ζει μία πολύ απλή και ταπεινή ζωή.

Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την πολυτελή ζωή και τις ανέσεις που συνήθως έρχονται με το πολιτικό αξίωμα. 

https://youtu.be/-raa_jCofYc

Το 90% της αμοιβής του το διέθετε σε φιλανθρωπίες ενώ ζει με τη γυναίκα του σε ένα μικρό αγρόκτημα αντί για το προεδρικό μέγαρο.

Έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς ενώ μετακινείται με το δικό του αυτοκίνητο, ένα μπλε φολκσβάγκεν «σκαραβαίο», αγορασμένο το 1987.

Η  φράση που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του Μουχίκα είναι η εξής: «Δεν πληρώνουμε με χρήματα. Πληρώνουμε με τον χρόνο της ζωής που ξοδεύουμε για να αποκτήσουμε αυτά τα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι η ζωή είναι το μόνο πράγμα που τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν. Και είναι θλιβερό να σπαταλά κανείς τη ζωή και την ελευθερία του με αυτόν τον τρόπο».

Ο Μουχίκα είναι πρώην αντάρτης του κινήματος Τουπαμάρος και πασιφιστής σήμερα.

Πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα

 

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η Ουρουγουάη αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ το ΑΕΠ της, ενώ σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, νομιμοποιήθηκε η χρήση ινδικής κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο έδειξε να αποδίδει καρπούς. 

Πηγή : https://sputniknews.gr

Ένας υπαίθριος πολυχώρος θεάτρου και πολιτισμού πρόκειται να στηθεί τις επόμενες μέρες από τις ομάδες «Girovago e Rondella» και «La Compagnia Dromosofista» (Ιταλία – Αργεντινή), στην πλατεία του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Σίνδου. Μια αυλή, με τα δυο θεατράκια, ένα μικρό χώρο αναψυχής, μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο στον οποίο εκτίθενται κάποια διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια)! 
 
Εκεί το πρωί και το απόγευμα από 8 έως 10 Νοεμβρίου θα δοθούν παραστάσεις κουκλοθεάτρου όπως δεν το έχετε ξαναδεί, ένα μοναδικό θέαμα με ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες.
 
Οι παραστάσεις συνδιοργανώνονται από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Thesspuppet Festival 2017 το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Οργανισμού για την Τουριστική προβολή του Νομού Θεσσαλονίκης και του Istituto Italiano di Cultura di Atenne.
 
Το ταξίδι είναι σημείο αναφοράς των δύο καλλιτεχνικών ομάδων «Girovago e Rondella» και «La Compagnia Dromosofista» που αποτελούνται από ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η χαρά και η προσπάθεια δημιουργίας μιας φόρμας για αυθόρμητη και ουσιαστική επικοινωνία. Το έργο τους βασίζεται στην ειλικρινή επαφή με το κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση σχετική με την γλώσσα, την ηλικία ή το κοινωνικό status.
 
Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές ομάδες που συνιστούν το «Κινητό Θέατρο» είναι μια εκτεταμένη οικογένεια τριών γενεών που μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν σε μια τέχνη που έπειτα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης αποτελεί παράλληλα και έναν τρόπο ζωής. Οι κατοικίες τους είναι στο Viterbo (Ιταλία) και στην Barcelona (Ισπανία) και κάθε φορά που ενώνονται, φεύγουν σε περιοδεία με δυο οχήματα-κινητά θέατρα που ταξιδεύουν. Οι ηθοποιοί μέσω της θεατρικής κούκλας, των αντικειμένων και την μουσική παρουσιάζουν παραστάσεις γεμάτες ποιητικότητα και με βαθιά ανθρώπινο νόημα.
 
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
 
Για κρατήσεις σχολείων & συλλόγων: 2310-276069 από 9.30-13.30

Θα υπερβαίνουν τις 7.000 οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, μέσω του διαγωνισμού που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλή σημασία, καθώς αφενός δημιουργεί τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, αφετέρου, διότι «γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας». «Σε αυτό εμείς θα είμαστε κάθετοι. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, γιατί υπάρχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν από το να δοθούν βορά στις δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σελίδα 1 από 31