Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικές επιπτώσεις της πανδημίας και αντιμετώπισή τους» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15/12/2020 και ώρα 17:30 μ.μ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις:

- Ο κ. Νταφούλης Βάιος, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση- Χρήση των Διαδικτυακών Μέσων και Κοινωνικοποίηση. Διαπροσωπικές Σχέσεις παιδιών και Εφήβων σε συνθήκες πανδημίας. Σκέψεις και προβληματισμοί».

- Η κα Αθανασοπούλου Λίλιαν, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου με θέμα: «Η ψυχική Υγεία των παιδιών και των Εφήβων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus. Διαπιστώσεις-προβληματισμοί από την τρέχουσα κλινική εμπειρία».

- Ο κ. Κόπτσης Αλέξανδρος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Η τηλεκπαίδευση ως νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα: Ο Ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

1.SMS ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ 13033

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μετακίνηση από και προς σχολικές μονάδες (Θα πρέπει να πάρετε και μια βεβαίωση κυκλοφορίας απο την σχολική μονάδα που πρέπει να την έχετε μαζί σας). 
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

(Νούμερο) (Κενό) (Ονοματεπώνυμο) (Κενό) (Διεύθυνση)

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

4 Αλμπανίδης Κωνσταντίνος Πόντου 37 Νέα Μεσημβρία

 

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)
Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

 

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Όνομα/Επίθετο
  2. Διεύθυνση Κατοικίας
  3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Νέα σχολική χρονιά απο αύριο και πολλοί γονείς έχουν απορίες για την ώρα προσέλευσης αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Παρακάτω θα δείτε την σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μεσημβρίας όπου παρέχονται πολλές πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και λειτουργία του Δημοτικού σχολείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

""Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 πμ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21.

Ώρα προσέλευσης 11:00 με τσάντες για την παραλαβή των βιβλίων.

Ώρα αποχώρησης 12: 30.

Γονείς και κηδεμόνες θα παραμείνετε  εκτός σχολείου όπου θα παρακαλέσουμε να τηρήσετε τις αποστάσεις ασφαλείας και αν παρατηρηθεί συνωστισμός να χρησιμοποιήσετε μάσκα.

Ο Aγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου παρουσία μόνο των νέων μας μαθητών της Α’ τάξης και εκπαιδευτικών και θα  ολοκληρωθεί εντός των αιθουσών όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους.

Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Όμως στον εσωτερικό χώρο η χρήση της είναι υποχρεωτική.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η φετινή χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία.

Επιβάλλεται η ενημέρωσή μας σε πιθανή απουσία του παιδιού που οφείλεται στην προσβολή του(ή και οικείου προσώπου που έρχεται σε επαφή)  από τον εν λόγω ιό.

Η είσοδός σας στο σχολείο επιτρέπεται έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού (τηλ. Επικ. 2310713360) ή πρόσκλησή σας. Φυσικά σε οποιαδήποτε έκτακτη αιτία και πάντα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με χρήση μάσκας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής που θα οριστεί για κάθε τμήμα.

Εξαίρεση για την προσέλευση έχουν οι εγγεγραμμένοι-ες  στην πρωινή ζώνη ή όσοι προσέρχονται με τα λεωφορεία που ενδέχεται να φτάσουν νωρίτερα.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά μετά τις 13:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στις τάξεις και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Φυσικά ορίζονται και τα ¨διαλείμματα¨ μάσκας κατά το μάθημα της γυμναστικής, φαγητού , διαλείμματος

♦   Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦    Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.(Α’, Β’, Γ’ τάξεις ως Α κύκλος και οι υπόλοιπες ως Β κύκλος)

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα απομονωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Θα ενημερωθείτε για τη λειτουργία του ολοήμερου καθώς και για  το πρόγραμμα της σίτισης όταν θα ξεκινήσουν. Θα σας προωθήσουμε δήλωση για τη σίτιση την οποία θα μας επιστρέψετε ακόμη και σε περίπτωση που είναι αρνητική .

Φυσικά θα βρισκόμαστε σε συχνή επαφή για ενημέρωσή σας για οτιδήποτε θα χρειαστεί.

Προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που είναι το παιδί και το μέλλον του και έχοντας κατά νου ότι ΟΛΟΙ μας αποτελούμε την οικογένειά του θα υπερβούμε κάθε δυσκολία και θα εγγυηθούμε για αυτό.

Καλή και Δημιουργική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.

Ο Δντής και το προσωπικό του σχολείου"

*Σας κοινοποιούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία:

OdigiesEODYCovid19DS_08_09_2020

Πηγή : http://dim-n-mesimvr.thess.sch.gr/portal/

Στεργιάδης Απόστολος - Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης των Ενεργών Δημοτών - Τοποθέτηση στην 16η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χαλκηδόνος. Προβληματική λειτουργία του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας Ο.Κ.Π.Α.Δ.Χ (Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Χαλκηδόνος). ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ & ΑΔΕΣΠΟΤΑ

 

 

Δείτε και αυτό το άρθρο --> https://e-mesimvria.gr/culture/item/276-thymasai-tin-paidiki-xara-e-mas-teleiose

Σελίδα 1 από 34